Locaţiile destinate investiţiilor


Administraţia locală Miercurea-Ciuc şi-a exprimat în repetate rânduri dorinţa de a atrage în oraş capital nou şi forţă economică prin investitori interni şi externi, creând astfel noi locuri de muncă şi dezvoltând comerţul în regiune. Chiar dacă oraşul s-a îmbogăţit în ultima vreme în ceea ce priveşte unităţile de producţie şi cele comerciale, oraşul încă dispune de un număr mare de terenuri, clădiri sau fabrici neutilizate. De aceea Primăria Miercurea-Ciuc a identificat imobilele neutilizate, a cules date tehnice despre acestea, de la proprietarii imobilelor şi le-a grupat în funcţie de zone:

În Zona Industrială de Vest sunt cele mai multe clădiri cu funcţiuni industriale (hale, zone de depozitare şi alte obiective) care au devenit clădiri părăsite datorită ritmului forţat de industrializare din deceniile socialiste şi prăbuşirii parţiale ale acestora după regimul comunist. Aceste locaţii au, de obicei, o infrastructură completă (apă, canalizare, gaz şi energie electrică), din punct de vedere urbanistic sunt situate în zona industrială a oraşului, iar administraţia locală poate elibera autorizaţii de construcţie printr-un proces relativ simplu în cazul investiţiilor pentru activităţi de producţie şi servicii.

Fosta Zonă Industrială de Est, se situează mai aproape de centrul oraşului şi de unele cartiere rezidenţiale, astfel activităţile de producţie sunt mai reduse. Administraţia oraşului are un plan de restructurare în ceea ce priveşte această zonă cu propunerea de a schimba funcţia industrială. Administraţia oraşului are un plan de restructurare privind funcţiunea industrială a acestei zone în alte funcţiuni rezidenţiale, comerciale, educaţionale, de îngrijire a sănătăţii, dezvoltarea turismului etc. În cazul proprietăţilor aflate în Zonele Industriale de Vest şi Est se pot realize mai ales investiţii de tip brownfield.

Din zona centrală a oraşului au fost selectate immobile datorită dimensiunii şi statutului lor reprezentativ.

Avem o categorie mixtă denumită alte locaţii, mai ales în zonele periferice ale oraşului (Jigodin, Băile Harghita) care pot fi utilizate pentru funcţiuni de turism sau servicii.

După locaţiile concrete înşirate, enumerăm în două categorii de terenuri, zone care pot fi optime pentru investiţii în activităţi cu funcţii rezidenţiale sau funcţii de servicii (en-gros, logistică, servicii de afaceri şi servicii umane etc.) conform reglementărilor PUG (Planul Urbanistic General) în vigoare. Aceste locaţii sunt zone recomandate pentru investiţii cu funcţii rezidenţiale respectiv, zone recomandate pentru investiţii de servicii.Pentru mai multe informaţii Vă rugăm să consultaţi versiunea electronică a Planului Urbanistic General !
http://www.szereda.ro/#!hu/h1/41/alt.-varosrendezesi-terv.html